Veelgestelde vragen

1. Ik weet mijn inloggegevens niet meer en/of ben mijn wachtwoord kwijt
Je hebt hiervoor een mail gehad, meteen na aanmelding. Ben je die mail kwijt, ga dan naar de volgende pagina *link inlogpagina*. Hier zie je de optie “wachtwoord vergeten” staan. Daar klik je op. Vul daarna je inlognaam of je emailadres in en klik op “nieuw wachtwoord aanmaken”. Je krijgt nu een email met daarin informatie over hoe je een nieuw wachtwoord kunt aanmaken. Mocht je de email niet ontvangen, kijk dan ook altijd even in je SPAM folder.

 

2. Waar kan en hoe kan ik inloggen? Als je het programma hebt aangeschaft, kun je inloggen via www.zelfzorgacademieditlievelijf.nl.
Vul hier eerst je gebruikersnaam of e-mailadres in. Daarna je wachtwoord en klik op “inloggen”. Je komt nu in mijn online academie uit.

 

3. Ik kan niet inloggen via mijn telefoon. Ik krijg dan de melding: cookies zijn niet ingeschakeld. Hoe kan ik dit oplossen?
Als het een beetje meezit werkt het wel als je je browser ververst. Mocht dit niet werken, stuur dan je mail naar info@ditlievelijf.nl

 

4. Wat is een online zelfzorgprogramma?
Een online zelfzorgprogramma is een programma dat mensen helpt bij het verbeteren van hun welzijn en het bevorderen van gezonde gewoonten. Het biedt toegankelijke en interactieve middelen, tools en begeleiding via internet, waardoor deelnemers zelfstandig aan hun persoonlijke gezondheidsdoelen kunnen werken.

 

5. Wat zijn de voordelen van deelname aan een online zelfzorgprogramma?
De voordelen van deelname aan een online zelfzorgprogramma zijn onder andere flexibiliteit, gemak en privacy. Je kunt deelnemen vanuit het comfort van je eigen huis, op je eigen tempo en op momenten die voor jou het beste werken. Daarnaast biedt mijn programma handige hulpmiddelen, educatieve informatie en ondersteuning om je te helpen bij het bereiken van je gezondheidsdoelen.

 

6. Hoe werkt een online zelfzorgprogramma?
Je kunt video’s, artikelen, oefeningen, zelfevaluaties en andere interactieve inhoud vinden in de leeromgeving. Ze zijn gericht zijn op het bevorderen van zelfzorg en welzijn. Ook is er maandelijks een zoomcall en een facebook live.

 

7. Kan ik het programma op mijn eigen tempo volgen?
Ja, mijn programma biedt flexibiliteit wat betreft de timing en het tempo van de deelnemers. Je kunt de inhoud en activiteiten meestal op jouw eigen tempo doorlopen, zodat je kunt werken op een tempo dat comfortabel voor je is. Dit stelt je in staat om de zelfzorgactiviteiten in te passen in je drukke schema en ze aan te passen aan je individuele behoeften.

 

8. Is er begeleiding beschikbaar tijdens het programma? In principe ga ik ervan uit dat je dit programma zelfstandig doorloopt, zonder directe begeleiding. In de ZoomCalls en de FacebookLives bied ik natuurlijk groepscoaching aan en kun je je vragen vooraf insturen. Voel je behoefte aan 1-op-1 coaching, dan is dat zeker mogelijk. Stuur me dan gerust een mail. De kosten zijn: eenmalig 1,5 uur € 135,-. Een strippenkaart van 5x 1,5 uur € 600,- (een jaar na aanschaf geldig). Je krijgt bij aanmelding een betaallink. Hou er rekening mee dat er vanaf het opnemen van contact hierover mogelijk 4-6 weken daarna plek is.

 

9. Kan ik het programma op mijn smartphone of tablet volgen? Ja, mijn zelfzorgprogramma is compatibel met mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.
Hierdoor kun je gemakkelijk toegang krijgen tot de programma-inhoud en activiteiten, waar je ook bent en wanneer je maar wilt.

 

10. Hoe worden mijn persoonlijke gegevens beschermd in een online zelfzorgprogramma?
De Online programma’s van Dit Lieve Lijf en Praktijk Open Hart voldoen aan de geldende wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming, om zo jouw privacy en bescherming van persoonlijke gegevens te waarborgen. Lees de AVG en privacyverklaring elders op deze website om te begrijpen hoe jouw persoonlijke gegevens worden verzameld, gebruikt en beschermd.

 

11. Zijn er specifieke technische vereisten om deel te nemen aan een online zelfzorgprogramma?
Om deel te nemen aan dit online zelfzorgprogramma heb je een computer, smartphone of tablet nodig met een stabiele internetverbinding.

 

12. Wat gebeurt er als ik het programma niet kan voltooien binnen de gestelde tijd?
In principe heb je een heel jaar lang toegang tot het door jou aangeschafte programma. Als je de lessen dan nog niet allemaal gevolgd heb, ben je de toegang helaas kwijt. Ook heb je dan geen toegang meer tot Voxer. Een jaar moet ook echt wel voldoende zijn om het programma te doorlopen. Is er sprake van overmacht, neem dan gerust contact met me op info@ditlievelijf.nl. Kijk ook naar het antwoord op vraag 13.

 

13. Kan ik na het voltooien van het programma toegang blijven houden tot de inhoud?
Je krijgt een jaar lang sowieso onbeperkte toegang tot de inhoud, zelfs na voltooiing van het programma, zodat je de materialen kunt blijven raadplegen en gebruiken. Na je eerste jaar kun je een jaarabonnement afsluiten die in principe jaarlijks stilzwijgend wordt verlengd. Het voordeel daarvan is , dat de map GRATIS zal groeien, en dat je steeds meer ZoomCalls en FacebookLives zult meemaken. Heb je hier interesse in, stuur daarvoor een mail naar info@ditlievelijf.nl. Kosten zijn: € 55,- per jaar, incl. btw. Als deelnemer krijg je hiervan ook automatisch bericht als jouw 1e jaar bijna afloopt.

 

14. Zijn er mogelijkheden om in contact te komen met andere deelnemers aan het programma? Je kunt met de andere deelnemers in contact komen in de besloten Facebookgroep, de whatsapp groep en in Voxer. Zo kun je je ervaringen delen, vragen stellen en ondersteuning krijgen van andere deelnemers. Deelnemen aan deze groepen is gratis en niet verplicht.

 

15. Wat is Voxer en hoe kom ik op Voxer? Voxer is een hele leuke manier van groepscoaching, zonder dat je elkaars telefoonnummer ziet. Download de app op je telefoon en geef je Voxernaam aan mij door. Dan voeg ik je toe aan de groep.

Een paar dingen om rekening mee te houden:

  • De Voxercoaching is client-led. Dat betekent dat jij je met je vraag tot MIJ richt en vraagt om wat je nodig hebt. Het is niet de bedoeling dat je elkaar vragen of antwoorden gaat geven. Daarvoor is de Facebookgroep bedoeld. Voxer coaching is een persoonlijker manier om je vraag aan mij te stellen. Het is jouw verantwoordelijkheid om deze coaching volledig te gebruiken zodat je alles krijgt wat je nodig hebt.
  • Als je een vraag hebt, tag mij dan ook, dan krijg ik een seintje.
  • Je mag me wekelijks 1 vraag stellen over wat jij op dat moment nodig hebt om een shift te maken. Denk goed na over de vraag die je stelt en wees scherp. Je mag dit per tekst doen maar ook per voice. Houd de voice kort en bondig (max. 2 minuten) zodat niets van je bericht verloren gaat
  • Luister ook naar de antwoorden die ik geef op de anderen, het gaat je veel inzichten geven.
  • In het weekend ben ik niet in Voxer, maar resultaten mag je op ieder moment delen.
  • Gebruik de voxergroep niet voor iets anders, zo houden we het zuiver.

 

16. Biedt het programma ondersteuning bij noodgevallen of crisissituaties?
Dit online zelfzorgprogramma is bedoeld voor welzijnsbevordering en ondersteuning bij je persoonlijke groei in zelfzorg, en is niet geschikt voor noodgevallen of crisissituaties. Als je dringende hulp nodig hebt, dien je contact op te nemen met de juiste hulpdiensten, zoals een medisch professional, een crisislijn of de hulpverlener die jou normaal gesproken bijstaat.

 

17. Wordt het programma gedekt door mijn zorgverzekering? Sommige zorgverzekeraars bieden dekking voor bepaalde online zelfzorgprogramma’s, vooral als ze gericht zijn op specifieke gezondheidsproblemen of als onderdeel van een bredere dekking voor geestelijke gezondheid of preventieve zorg. Het is raadzaam om contact op te nemen met je zorgverzekeraar om te informeren naar de dekking en eventuele vergoedingen voor online zelfzorgprogramma’s. Ook kan je werkgever mogelijk een deel vergoeden. Denk bijv. aan vergoeding vanuit je IKB potje, of in het kader van mentaal welzijn op de werkvloer.

 

18. Kan ik mijn voortgang bijhouden en resultaten meten tijdens het programma? Je kunt je voortgang bijhouden en resultaten meten met de gratis zelfzorg checklist. Ook met het invullen van de reflectievragen, het bijhouden van je Journal en het registreren van de oefeningen kun je je vorderingen bijhouden. Door je voortgang bij te houden, kun je inzicht krijgen in je persoonlijke groei en verbetering tijdens het programma.

 

19. Zijn er vervolgprogramma’s of aanvullende diensten beschikbaar na het voltooien van het programma? Ja, ik bied doorlopend vervolgprogramma’s en aanvullende diensten aan na het voltooien van het hoofdprogramma. Het actuele aanbod vind je in mijn nieuwsbrief. Denk aan programma’s om je blijvend te ondersteunen bij het behouden van de verworven zelfzorgvaardigheden en gewoonten, of aanvullende bronnen en tools om je welzijn verder te verbeteren. Voorbeelden: de magie van dankbaarheid, de magie van de storm, luisteren naar je lichaam, de geheime taal van je lichaam, zelfzorg bij hoofdpijn, etc. Je kunt je hier abonneren.


20. Wat zijn je algemene voorwaarden?
Die vind je hier: Algemene Voorwaarden