LICHAAM, ZIEL, GEEST

Klaar voor een mindshift in zelfzorg?

 

Ik geloof dat het enorm belangrijk is dat de zelfzorgactiviteiten echt bij jou passen,  bij wie je bent en bij je eigen leven en levensvisie. Ik geloof ook dat je daarbij lichaam, ziel en geest dient te betrekken. Die 3 aspecten van jou moeten effectief samenwerken, wil zelfzorg echt gaan beklijven.

Voor de nieuwsgierige zorgprofessional die begrijpt dat lichaam, ziel en geest samenwerken, en belangrijke aspecten van je zijn, en dat je balans bereikt als je al deze aspecten aandacht geeft.

We gaan aan de slag met:

 

Dit lieve lijf

Ons lichaam is ons kostbaarste geschenk. Al onze ervaringen worden opgeslagen in het lichaam; je lichaam heeft alles meegemaakt wat jij hebt meegemaakt. Je lichaam laat je via signalen weten of iets of iemand bij je past of dat je beter afscheid kan nemen. Het geeft je daarin continu feedback. In deze module ga je werken aan een diepere vertrouwensband met je lichaam.

Je leert veel, over bewegen, positieve gezondheid, slaap, voeding, de kracht van aanraken, water, oormassage, en onze ademhaling.

En we gaan aan de slag met diverse ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, HeartMath, yoga/qigong, zelfmassage, en zeer magische, zeer effectieve oosterse drukpunten.

 

Dit mooie hart

Ons hart klopt de hele dag en nacht onophoudelijk voor ons. En heeft een belangrijke invloed op het functioneren van onze hersenen en al onze andere systemen. Met hartcoherentietechnieken kunnen we dit optimaliseren. Na het lezen van deze module zul je nooit meer met dezelfde ogen naar je hart kijken. Het is echt een wonderbaarlijk, magnifiek en vooral wijs orgaan. Er is natuurlijk theorie maar we gaan ook vooral praktisch aan de slag met hartcoherentie-technieken, EFT Tapping, een mooie  loslaatoefening en we ronden af met dankbaarheid.

 

Dit briljante brein
Ons brein is briljant. Naast denkwerk, onthouden, herkennen van mensen, voeding, ervaringen verwerkt ons brein een enorme hoeveelheid informatie vanuit het lichaam. Ons brein regelt de ademhaling, spijsvertering, lichaamstemperatuur, bloeddruk, hormonale huishouding en het kloppen van ons hart.

In deze module ontdek je of je een hoofd-, hart- of buikmens bent. Ook ga je dit herkennen in je omgeving. We gaan deze 3 breinen op elkaar afstemmen met 2 fijne qigong-oefeningen. Daarna verdiepen we ons in de kracht van onze gedachten, it is your mind that creates your world.

Er is een techniek voor het kalmeren van een hoog-actief en onrustig brein. Ook beweging, gezond breinfood, en de magische binaural beats hebben een plek in deze module.

En uiteraard komt de nervus vagus aan bod en hoe je deze kunt stimuleren voor meer rust en ontspanning. Je leert een techniek om je gedachten op te ruimen en ook om je geheugen te verbeteren. We ronden af met een heerlijke yoga-nidra meditatie.

 

Dit gave energielichaam
In deze module gaan we kijken naar wat energie nu precies is, en hoe dit stroomt door ons hele lichaam. Dit lieve lijf is namelijk een complex energetisch systeem.

Wist je dat elke cel van ons lichaam 1,4 volt energie heeft en dat we uit biljoenen cellen bestaan? Dat is nogal wat energie he. Via deze energie ontvangen we signalen van ons lichaam.

We leren de 7 chakra’s kennen, herkennen en balanceren, ontdekken de betekenis van meridianen, en hoe we ook hen kunnen optimaliseren. Ik geef daarbij ook een kritische noot, en maak het praktisch toepasbaar voor de zorg en het onderwijs.

 

Deze prachtige ziel

Spiritualiteit is zo oud als de mensheid. Lange tijd wist de wetenschap niet zoveel raad met zingeving en spiritualiteit. Tegenwoordig is er meer en meer ruimte en aandacht voor. Er  zijn inmiddels wetenschappelijke aanwijzingen uit neurologisch, psychologisch en antropologisch onderzoek dat spirituele intelligentie van belang is.

Spirituele intelligentie gaat over onze visie op goedheid, schoonheid, volmaaktheid, edelmoedigheid, dienstbaarheid, en offervaardigheid. Ze helpt ons om onze persoonlijke belangen los te laten en verder te kijken dan onszelf. Spirituele intelligentie gebruiken we ook bij zingeving rondom ziekte, lijden en dood.

In deze module ga je daar zelf wat dieper over nadenken. Hoe is dit allemaal voor jou? Welke rol heeft spiritualiteit, zingeving of religie in jouw leven?

 

Dit heerlijke thuis

Jouw lichaam is helemaal jou, want jij straalt door je huid heen. Ik zie onze huid als een plattegrond van jouw leven. Er zijn allerlei tekeningen, littekens, plekjes. Ze vertellen een verhaal. Jouw verhaal. Het verhaal van je levensweg. Daarom beginnen we deze module met het strelen van de huid van ons gezicht. In deze module gaan we het ook hebben over kleding, cosmetica, over de betekenis van kleuren, en meer sfeer in je huis. Je gaat nadenken over het creëren van jouw eigen ruimte, en ik geef je tips om je eigen ruimte in te nemen, en je energie te versterken. De slaapkamer krijgt aandacht, net als de kracht van schoonmaken. En ik sluit af met toffe informatie over welke edelstenen geschikt zijn in de verschillende kamers van je huis. Zo maak je van je huis een echt thuis

 

Daarnaast zijn er 2 GRATIS bonusmodules

 

Het geheim van Echte Zelfzorg

Je ontdekt vele manieren van zelfzorg, en leert diverse copingstijlen kennen. Ook neem je je eigen copingstijlen onder de loep. Verder ga je aan de slag me je energiegevers en je energievreters, enorm waardevol. En je gaat uitgebreid nadenken over grenzen, waarom ze belangrijk zijn, waarom we elkaars grenzen overgaan, en waarom het belangrijk is ze aan te geven. Maar hoe doe je dat? Daarvoor heb ik 7 tips en een 4-stappen-plan voor je gemaakt. We sluiten deze bonusmodule af met het opladen van je innerlijke batterij.

 

Belasting & Belastbaarheid

Ik geef je daarin waardevolle inzichten over de fysiologie van stress, wat er gebeurt bij langdurige stress, de oorzaken van stress en welke eigenschappen maken ons stressgevoelig. Wat herken je hierin van jezelf? Ook heb ik een aantal fijne anti-stress oefeningen voor je opgenomen, die je makkelijk kunt inpassen in je dag, hoe hectisch of  druk die ook is.

 

Toe aan die diepgaande transformatie? Met deze route zorg je voor slimme zelfzorgroutines en een mind shift waar je vrienden en collega’s u tegen zeggen.

En als je bij ’t afrekenen code Joehoe! invult, krijg je 33% korting! (ook bij betalen in termijnen)

 

Normaal € 242,-, NU € 162,14
https://zelfzorgacademieditlievelijf.nl/purchase/order-id/f6c037e4c1

Of betaal in 3 termijnen van € 88,-
https://zelfzorgacademieditlievelijf.nl/purchase/order-id/987d43b504

 

Niet vergeten Joehoe! in te vullen bij ’t afrekenen, de korting wordt vanzelf verrekend.