Mijn werk

In mijn praktijk komen veel zorgprofessionals, uit allerlei beroepen, in de reguliere en complementaire zorg. Van verpleegkundige tot huisarts, van coach tot therapeut, psychiater tot doktersassistent. Van dierenverzorgende tot trimmer tot facilitair medewerker. Van medisch specialist, tot fysiotherapeut. Van POH’er tot bestuurslid.

Ze vertellen me veel, over hun werk, hun leven, hun dagelijkse praktijk. Als ze bij mij op tafel komen, zijn er uiteraard klachten of problemen, fysiek, mentaal of emotioneel. Iedereen heeft ze net even anders, want elk lichaam werkt anders. Maar wat bij hen allemaal zichtbaar is, geeneen uitgezonderd, is een groot verantwoordelijkheidsgevoel, betrokkenheid bij mensen of dieren en het ontbreken van een goede zelfzorgroutine.

Ik ken dat, ik weet hoe het voelt, hoe het erin sluipt. Ik was daar namelijk ook. Ik heb 22 jaar kennis, kunde en ervaring ondergebracht in de online ZelfZorgAcademie Dit Lieve Lijf.

 

We gaan samen kijken naar

  • Jouw toffe werk, jouw prachtige talenten, jouw uitdagende valkuilen, jouw boeiende allergieën.
  • We staan stil bij zelfzorgroutines voor dit lieve lijf, dit mooie hart, dit gave brein, dit briljante energielichaam en deze magische ziel.
  • Ik deel mijn bewondering met je voor ons lichaam, ons brein, onze emoties, voor jouw werk. Hoe gaaf het is dat jij doet wat je doet. En hier op deze mooie, knotsgekke planeet rondloopt, met al die mensen en wezens in jouw kring.

Ik bied je – echt eerlijk – Easy Zelfzorg Tools aan. Niets ingewikkelds, wel superleuk en supereffectief. Trust me, aandacht voor jezelf hebben wordt gewoon weer fijn en fun. En met mijn programma weer de normaalste zaak van jouw wereld.

Dit is Petra

Mijn naam is Petra de Lange. Ik heb een zwak voor mensen die voor mensen of dieren zorgen. Voor mensen zoals jij. Want eerlijk, jij maakt deze wereld mooier en beter. Het is het mooiste werk wat er is. Van betekenis zijn in iemands leven, er zijn, leed en pijn verzachten, moed in praten, helpen naar binnen luisteren en eigen oplossingen/antwoorden naar boven helpen halen.

Mijn Story

Ik woon in Hardenberg, samen met Herman, in een voormalige boerderij. Ik hou van yoga, dansen en soms van lanterfanten. Verder ben ik dol op water, podcasts, macaroni, de jaargetijden, massages, de sauna. Ik ben gek op de natuur, op heerlijke oliën en lekkere geurtjes. Je mag me wakker maken voor slagroom. Mijn guilty plessure: kijken naar BlueBloods.

22 jaar geleden kreeg ik een stevige burn-out, het ontbrak me volledig aan zelfzorg, ik zag mezelf als sterk, werkte dagelijks veel te lang door en veel te hard op een reclamebureau. Dat deed ik ook privé, ik gaf naast mijn fulltime baan les en zat in diverse commissies, want ja, eerlijk? Iemand moet het toch doen?

Ik zorgde keihard voor de wereld om mij heen, dat zat er als kind al in. En ik zorgde keihard niet of nauwelijks voor mezelf, negeerde de signalen van dit lieve lijf.

De burn-out duurde 3,5 jaar, dat was een zware periode, die ik – achteraf gezien – niet had willen missen. Ik heb mezelf weer teruggevonden, mijn patronen en mijn wonden onder ogen gekomen, mijn valkuilen, allergieën en talenten omarmd. Mezelf echt leren waarderen.

Ik heb toen ook belangrijke keuzes gemaakt, knopen doorgehakt. Mijn baan opgezegd, gestopt met roken, een aantal relaties beëindigd, woning verkocht. Na die 4 jaar ben ik voor mezelf begonnen als Shiatsu- en Massagetherapeut.

Dat had ik allemaal niet gekund en gedurfd zonder de hulp van een aantal keien van begeleiders. Zij ondersteunden mij met het hervinden van fysiek, mentaal, emotioneel, energetische en spiritueel welzijn.

Inmiddels heb ik 19 jaar een enorm goedlopende praktijk. Ik werk met het lichaam, met het brein en met het hart/de emoties. Daarnaast besteed ik aandacht aan het energielichaam en de ziel. Ik hou oprecht van mensen, ik zie hun schoonheid, luister naar hun wonden, help omdenken. Ik hou nu ook oprecht van mezelf, vanuit zelfcompassie kijk ik met verwondering naar mijn reis, naar wat ik allemaal meemaak(te) en wie ik in dit leven ben.

Dat gun ik jou ook.

 

Mijn visie

Ik geloof in een wereld waarin we van nature oog hebben voor zelfzorg, vanuit diepe verwondering en dankbaarheid voor ons lieve lijf en leven. En dat we zo samen de wereld beter maken.

Ik geloof dat als er meer aandacht is voor zelfzorg, we gezonder en bewuster en positiever en rustiger en liefdevoller op deze aardbol rond gaan lopen. Dat we dan andere keuzes gaan maken, voor onszelf, ons leven, en onze aarde.

Ik geloof dat je werk, je business, je relaties, je leven staan of vallen met een gezonde of ongezonde zelfzorg routine. De zorg, het onderwijs, jouw bedrijf, je relaties, je gezondheid, jouw wereld, staan of vallen echt met goede zelfzorg (of een gebrek daaraan).

Ik geloof dat het enorm belangrijk is dat de zelfzorgactiviteiten echt bij jou passen, bij wie je bent en bij je eigen leven en levensvisie.

Ik geloof ook dat je daarbij lichaam, ziel en geest dient te betrekken. Die 3 aspecten van jou moeten effectief samenwerken, wil zelfzorg echt gaan beklijven.

Ik geloof dat als je diepe compassie en verwondering en dankbaarheid beleeft voor je lichaam, dat je dan heel bewust en easy andere levenskeuzes gaat maken. Authentieker keuzes. En dat je leven daardoor meer relaxed en vervullend wordt.

Mijn missie

Ik heb een zwak voor mensen die voor mensen zorgen. Die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens in nood. Mensen zoals jij. Ik weet uit ervaring hoe het kan gaan. Je bent als zorgprofessional zo op anderen gericht, dat je jezelf op de 15e plek zet.

Het is zo tof wat je doet, je maakt deze wereld een mooiere plek, je levert echt een bijdrage en bent van betekenis voor mensen/dieren die het moeilijk hebben, die kwetsbaar zijn of in een lastige periode van hun leven zitten.

Maar al die liefdevolle zorg mag niet ten koste gaan van je eigen welzijn en gezondheid. En toch zie ik dat nog te vaak gebeuren.

Mijn missie is om mensen zoals jij, zorgprofessionals, leerkrachten, ondernemende vrouwen, mensen die voor mensen zorgen te inspireren tot zelfzorg. Wereldwijd.