Complete Journey

Weet je van jezelf dat het aan gezonde zelfzorg ontbreekt?

 Als je veel met mensen werkt, komt er dagelijks veel op je af. Dingen die je moet regelen, zaken waaraan je moet denken, emoties die opspelen, situaties die je raken. Het is steeds vaker schipperen tussen Selfcare en Healthcare. Zelfzorg gaat verder dan even naar de kapper of de schoonheidsspecialiste. Het gaat om zelfzorg voor welzijn op fysiek, emotioneel, mentaal, privé, werk, sociaal, persoonlijk, energetisch, spiritueel/zingeving en thuis niveau. Deze route is grondig en diepgaand – en daardoor lifechanging.

 

DEEL 1

Jouw toffe werk.

Jij zorgt in je werk graag voor mensen. En dat doe je goed, en dat doe je met heel je hart. Hoe gaat het met de zorg voor jezelf? Met de balans tussen je werk en je prive-leven? In deze module zetten we je intentie neer en ga je nadenken over je vak, jouw werk. Wat vind je echt fijn aan je werk? Wat geeft je een goed gevoel? Wat maakt dat je fluitend naar huis gaat? Wat vind je lastig op je werk? Waar loop je tegenaan?

 

Jouw prachtige talenten.

De combinatie van jouw talenten is uniek. Jouw interesses, jouw talenten, jouw persoonlijke waarden doen er toe. Jij doet er toe. Waar ben jij van nature goed in? Wat gaat je gemakkelijk af? Waar ga je van aan?

 

Jouw waardevolle waarden

Jouw waarden maken je tot een prachtig mens. In deze module ga je ze zelf ontdekken: je kernwaarden, je subkwaliteiten en je (deels) verborgen kwaliteiten. Je subkwaliteiten zijn belangrijke ankers waarnaar je terug kunt grijpen als je uit balans raakt door je valkuilen, irritaties of allergieën

 

Jouw boeiende valkuilen
Je valkuilen zijn eigenlijk teveel van het goede van je kwaliteit. Je slaat er dan een beetje in door. Het is wat anderen je weleens kunnen verwijten, en waarvan je geneigd bent het in jezelf te vergoelijken. Ook kennen we nog diverse andere valkuilen, zoals geen nee kunnen zeggen, hard en ijverig werken, te graag ja zeggen, enthousiasme en perfectionisme. In deze module ga je heel helder krijgen welke valkuilen jij hebt, wanneer je er inschiet en wat je kunt doen om ze sneller te herkennen en beter te hanteren

 

Jouw heerlijke uitdagingen.

We gaan in deze module nadenken, spitten en omdenken. Misschien zelfs een beetje zweten. Want je uitdagingen halen je absoluut uit je comfortzone, en tegelijk brengen ze je iets heerlijks. Ik kan je alvast verklappen dat het een heel ander licht gaat werpen op je prive- en werkrelaties. En dat geeft gelijk meer lucht en ruimte.

 

Jouw interessante irritaties.
Ai ai, die irritaties. Die dominante collega, die hysterische buurvrouw, de klagerige client, die weinig begripvolle leidinggevende. Ze kunnen ons soms best dwars zitten, of de dag een beetje donker maken. In deze module leer je er met andere ogen naar kijken. Want ze maken onderdeel uit van jouw persoonlijke kernkwadrant. In de achterliggende modules heb je je kwaliteiten, je valkuilen, je uitdagingen en je allergieën ontdekt. Er is een interessante samenwerking tussen deze 4, dat wordt je kernkwadrant genoemd.

Je kwaliteit en je uitdaging zijn goede aanvullingen op elkaar. Ze zetten je nog meer in je kracht. Jouw kwaliteit kan ook de uitdaging voor iemand anders zijn. Tegelijk kan jouw valkuil de allergie voor iemand anders zijn. En vice versa.

Als een kwaliteit doorschiet, is er teveel van het goede en wordt het een valkuil. Als een uitdaging doorschiet, is er teveel van het goed en wordt het een allergie.

In deze module ga je heel praktisch aan de slag. Ik deel heel veel kernkwadranten met je. Ook leer je ze heel praktisch invullen met personen uit je werk/prive-omgeving. Dat zal superveel waardevolle inzichten opleveren

 

Jouw stimulerende relaties.

We gaan in deze module dieper in op jouw relaties, zowel op het werk als in je privéleven. Mensen die je bewondert, waardeert, mensen waar je stiekem een beetje bang voor bent, mensen waar je echt een hekel aan hebt. We leggen ze naast je lijst met kernwaarden (als je daaraan hebt meegedaan: je waarden/uitdagingen, valkuilen en irritaties). Er gaan je daarbij vast mooie dingen opvallen. Ook ga je nadenken over wat een goede, betekenisvolle relatie voor jou eigenlijk inhoudt. En we bespreken het belang van sociale zelfzorg. Want onderzoek wijst uit dat het hebben van voedende, fijne relaties een positieve uitwerking heeft op onze fysieke gezondheid, wist je dat? Je sociale netwerk is je immuunsysteem en je vangnet.

 

Jouw belangrijke behoeften en verlangens

Behoeften en verlangens zijn krachtige signalen die aangeven hoe het op dit moment met je is of wat je eigenlijk nodig hebt. Ze staan voortdurend in verbinding met onze instincten, emoties en gevoelens, gedachten en inspiraties. Vanuit deze diepgewortelde behoeften en ontembare verlangens reageren we voortdurend op onze omgeving, op situaties, op mensen en op dat wat er gebeurt in de wereld om ons heen. Vanuit je belangrijke behoeften en ontembare verlangens ontstaan ook verbinding en opwinding, respect en irritatie, rust en onrust. Als je ze kent weet je waarom je reageert zoals je reageert, en zie je de onderliggende behoefte achter gedrag of woorden van jezelf en van anderen. Het maakt ook dat je meer begrip kunt opbrengen voor het gedrag van patiënten en collega’s. Want onder elk gedrag ligt een stil verlangen of een belangrijke behoefte. Inzicht hierin brengt je nader tot elkaar, en maakt je tot een begripvolle, aanmoedigende en stimulerende gesprekspartner in je werk, in je privéleven en met jezelf.

 

DEEL 2

 

Dit lieve lijf

Ons lichaam is ons kostbaarste geschenk. Al onze ervaringen worden opgeslagen in het lichaam; je lichaam heeft alles meegemaakt wat jij hebt meegemaakt. Je lichaam laat je via signalen weten of iets of iemand bij je past of dat je beter afscheid kan nemen. Het geeft je daarin continu feedback. In deze module ga je werken aan een diepere vertrouwensband met je lichaam.

Je leert veel, over bewegen, positieve gezondheid, slaap, voeding, de kracht van aanraken, water, oormassage, en onze ademhaling. En we gaan aan de slag met diverse ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, HeartMath, yoga/qigong, zelfmassage, en zeer magische, zeer effectieve oosterse drukpunten.

 

Dit mooie hart

Ons hart klopt de hele dag en nacht onophoudelijk voor ons. En heeft een belangrijke invloed op het functioneren van onze hersenen en al onze andere systemen. Met hartcoherentietechnieken kunnen we dit optimaliseren. Na het lezen van deze module zul je nooit meer met dezelfde ogen naar je hart kijken. Het is echt een wonderbaarlijk, magnifiek en vooral wijs orgaan. Er is natuurlijk theorie maar we gaan ook vooral praktisch aan de slag met hartcoherentie-technieken, EFT Tapping, een mooie  loslaatoefening en we ronden af met dankbaarheid.

 

Dit briljante brein
Ons brein is briljant. Naast denkwerk, onthouden, herkennen van mensen, voeding, ervaringen verwerkt ons brein een enorme hoeveelheid informatie vanuit het lichaam. Ons brein regelt de ademhaling, spijsvertering, lichaamstemperatuur, bloeddruk, hormonale huishouding en het kloppen van ons hart. In deze module ontdek je of je een hoofd-, hart- of buikmens bent. Ook ga je dit herkennen in je omgeving. We gaan deze 3 breinen op elkaar afstemmen met 2 fijne qigong-oefeningen. Daarna verdiepen we ons in de kracht van onze gedachten, it is your mind that creates your world.

Er is een techniek voor het kalmeren van een hoog-actief en onrustig brein. Ook beweging, gezond breinfood, en de magische binaural beats hebben een plek in deze module.

En uiteraard komt de nervus vagus aan bod en hoe je deze kunt stimuleren voor meer rust en ontspanning. Je leert een techniek om je gedachten op te ruimen en ook om je geheugen te verbeteren. We ronden af met een heerlijke yoga-nidra meditatie.

 

Dit gave energielichaam
In deze module gaan we kijken naar wat energie nu precies is, en hoe dit stroomt door ons hele lichaam. Dit lieve lijf is namelijk een complex energetisch systeem.

Wist je dat elke cel van ons lichaam 1,4 volt energie heeft en dat we uit biljoenen cellen bestaan? Dat is nogal wat energie he. Via deze energie ontvangen we signalen van ons lichaam.

We leren de 7 chakra’s kennen, herkennen en balanceren, ontdekken de betekenis van meridianen, en hoe we ook hen kunnen optimaliseren. Ik geef daarbij ook een kritische noot, en maak het praktisch toepasbaar voor de zorg en het onderwijs.

 

Deze prachtige ziel.

Spiritualiteit is zo oud als de mensheid. Lange tijd wist de wetenschap niet zoveel raad met zingeving en spiritualiteit. Tegenwoordig is er meer en meer ruimte en aandacht voor. Er  zijn inmiddels wetenschappelijke aanwijzingen uit neurologisch, psychologisch en antropologisch onderzoek dat spirituele intelligentie van belang is.

Spirituele intelligentie gaat over onze visie op goedheid, schoonheid, volmaaktheid, edelmoedigheid, dienstbaarheid, en offervaardigheid. Ze helpt ons om onze persoonlijke belangen los te laten en verder te kijken dan onszelf. Spirituele intelligentie gebruiken we ook bij zingeving rondom ziekte, lijden en dood.

In deze module ga je daar zelf wat dieper over nadenken. Hoe is dit allemaal voor jou? Welke rol heeft spiritualiteit, zingeving of religie in jouw leven?

 

Dit fijne thuis

Jouw lichaam is helemaal jou, want jij straalt door je huid heen. Ik zie onze huid als een plattegrond van jouw leven. Er zijn allerlei tekeningen, littekens, plekjes. Ze vertellen een verhaal. Jouw verhaal. Het verhaal van je levensweg.

Daarom beginnen we deze module met het strelen van de huid van ons gezicht. In deze module gaan we het ook hebben over kleding, cosmetica, over de betekenis van kleuren, en meer sfeer in je huis. Je gaat nadenken over het creëren van jouw eigen ruimte, en ik geef je tips om je eigen ruimte in te nemen, en je energie te versterken. De slaapkamer krijgt aandacht, net als de kracht van schoonmaken. En ik sluit af met toffe informatie over welke edelstenen geschikt zijn in de verschillende kamers van je huis. Zo maak je van je huis een echt thuis

 

3 GRATIS bonusmodules

 

Het geheim van échte Zelfzorg

Je ontdekt vele manieren van zelfzorg, en leert diverse copingstijlen kennen. Ook neem je je eigen copingstijlen onder de loep. Verder ga je aan de slag me je energiegevers en je energievreters, enorm waardevol. En je gaat uitgebreid nadenken over grenzen, waarom ze belangrijk zijn, waarom we elkaars grenzen overgaan, en waarom het belangrijk is ze aan te geven. Maar hoe doe je dat? Daarvoor heb ik 7 tips en een 4-stappen-plan voor je gemaakt. We sluiten deze bonusmodule af met het opladen van je innerlijke batterij.

 

Belasting & Belastbaarheid

Ik geef je daarin waardevolle inzichten over de fysiologie van stress, wat er gebeurt bij langdurige stress, de oorzaken van stress en welke eigenschappen maken ons stressgevoelig. Wat herken je hierin van jezelf? Ook heb ik een aantal fijne anti-stress oefeningen voor je opgenomen, die je makkelijk kunt inpassen in je dag, hoe hectisch of  druk die  ook is.

 

Balans tussen werk en privé

In deze boeiende module geef je antwoord op de volgende vragen. Waarom werk je, heb je er plezier aan? Haal je er vervulling uit? Ben je 100% aanwezig op je werk, en 100% aanwezig thuis? Wat zou je doen als je alle tijd en geld van de wereld had? Welk stresstype ben jij? En wat zijn jouw vroege stress-signalen? Waar merk jij stress het eerst? Hoe ervaar jij ontspanning in je lijf? En hoe is het met je agenda?

 

In deze 17 modules maak je for once and for all slimme zelfzorgroutines en een mind shift waar je collega’s u tegen zeggen. Zodat ook jij weer door die gang danst.

 

Wil jij dit ook?

Als er ook maar iets is dat je zonet geraakt heeft, doe dan mee. Kies vanuit je ZorgHart ook voor jezelf.

Als je bij ’t afrekenen code Joehoe! invult, krijg je 33% korting! (ook bij betalen in termijnen)

 

Normaal € 572,-, NU € 383,24
Begin hier je zelfzorg avontuur. Klik op onderstaande link:
https://zelfzorgacademieditlievelijf.nl/purchase/order-id/9c613ba174

Of betaal in 7 termijnen van € 88,-
https://zelfzorgacademieditlievelijf.nl/purchase/order-id/a8f009

 

Niet vergeten Joehoe! in te vullen bij ’t afrekenen, de korting wordt vanzelf verrekend.