Testimonials

Op het werk was ik de laatste tijd wat ongedurig, wil ik blijven of wil ik wat anders? Door dit programma begreep ik dat mijn team, met de artsen en collega’s, eigenlijk een topteam is. We hebben korte lijntjes, we kunnen samen lachen en huilen. Door het zelfonderzoek in Dit Lieve Lijf voelde ik: ik blijf hier gewoon, hier voel ik me thuis.

Gerda, medisch secretaresse

 

Van mezelf heb ik best een angstige en bezorgde inborst. Door Dit Lieve Lijf heb ik meer levensvertrouwen en rust gekregen. Ik merk dat ik ook op mijn werk vaker een blij ei ben, en dat ik mezelf nu meer en meer durf te laten zien. Het valt mijn collega’s op dat ik dichter bij mezelf ben komen te staan.

Miranda, IC-verpleegkundige

 

De kleine momentjes van zelfzorg door de dag heen, ook tijdens een drukke werkdag, vond ik heerlijk inspirerend . Even een vriendelijke aanraking, of mijn oren masseren, of luisteren naar binaural beats, mijn ogen sluiten, de aandacht op mezelf na een lastig gesprek, even een ademhalingsoefening doen. Het is heel waardevol.

Ilona, therapeut jeugdzorg

 

Door Dit Lieve Lijf durf ik steeds meer voor mezelf te kiezen en nu soms ook iets buiten mijn comfortzone te gaan. Ik heb meer lef gekregen en kan ook duidelijker mijn grenzen aangeven nu. Dat is zo waardevol. Ik voel me echt sterker.

Anja, doktersassistent

 

Ik merk dat ik nu veel meer mijn waardring uitspreek tegenover mijn partner, mijn kinderen en mijn collega’s en vrienden. Ik vertel ze nu wat vaker wat ik zo fijn aan hen en aan ons contact vind. Waarom ze belangrijk voor me zijn. Dat brengt zoveel meer verdieping in mijn leven.

Karen, massagetherapeut

 

De modules doorlopen heb ik als fijn ervaren. Ik heb elke week tijd in mijn agenda geblokt voor het lezen en het doen van de oefeningen. De bonusmodules voelden zelfs als een flinke vette superbonus, wat een rijkdom qua inhoud!

Siny, verzorgende gehandicaptenzorg

 

Ik ben altijd gericht geweest op het zorgen voor anderen en heb mijn eigen behoeften vaker genegeerd dan goed voor me was. Met Dit Lieve Lijf zijn mijn ogen geopend voor het belang van zelfzorg . Nu neem ik regelmatig tijd voor mezelf, en ik merk dat ik gelukkiger ben en meer energie heb voor mijn werk en mijn gezin.

Marc, manueel therapeut

 

Wauw! Wat gaaf dat je dit hebt opgezet. Door dit programma ben ik steeds meer gaan ontdekken waar mijn hart blij van wordt, en ik durf daar ook veel meer voor te gaan staan. Ik maak bewuster en gezondere keuzes over mijn agenda, mijn voeding, mijn ontspanning, mijn beweging, mijn vrije tijd en mijn dagindeling op het werk. Ik ren daardoor minder en heb veel meer energie gekregen. Ik hoop dat er nog heel veel mensen hier gebruik van maken. Je gunt dit iedereen toch, dat je stil mag staan bij jezelf, wie ben je, wat voel je, waar sta je voor? Wat zullen we dan allemaal veel blijer en ontspannen rondopen op het werk en op elkaar reageren.

Iris, intern begeleider speciaal onderwijs 

 

Dit programma heeft mijn leven verrijkt op manieren die ik nooit had verwacht. Als verpleegkundige ben ik gewend om anderen te verzorgen, maar ik realiseerde me niet hoe belangrijk het is om voor mezelf te zorgen. Dit Lieve Lijf heeft me geleerd dat zelfzorg niet egoïstisch is, maar essentieel om effectief voor anderen te kunnen zorgen.

Wim, technisch verpleegkundige thuiszorg