Dit Lieve Lijf heeft óók voordelen voor werkgevers

Maak je je zorgen over je medewerkers? Bekijk hier een video

Krachtig Zelfzorgtraject: voor meer welzijn én productiviteit in de Zorg

Beste Zorgwerkgever,

Dit Lieve Lijf, een kans om te investeren in het welzijn van je medewerkers, en tegelijkertijd de productiviteit te verhogen en op kosten te besparen.

 

14 voordelen voor jou als zorgwerkgever

1. Meer energie: Door de gezonde gewoonten en technieken die in het traject worden aangeleerd, zullen je medewerkers meer energie ervaren in hun dagelijks leven, zowel op het werk als thuis.

2. Mentaal Welzijn: Het traject biedt hulpmiddelen en technieken om adequater om te gaan met stress en burn-out, waardoor je medewerkers mentaal sterker en veerkrachtiger worden.

3. Werktevredenheid: Het vermogen om zelfzorg in de dagelijkse routine te integreren, kan leiden tot een hogere arbeidstevredenheid en meer voldoening uit het werk halen. Je medewerkers dansen weer vaker op de gang.

4. Persoonlijke Groei: Het traject ondersteunt persoonlijke groei en ontwikkeling, wat leidt tot een verhoogd zelfvertrouwen en zelfrespect.

5. Meer productiviteit: Een medewerker die zich goed voelt, presteert beter. Door te investeren in het welzijn van je medewerkers, zul je merken dat de  productiviteit omhoog gaat.

6. Minder ziekteverzuim: Zelfzorg verhoogt de fysieke en mentale gezondheid, wat leidt tot minder ziekteverzuim. Dit kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren.

7. Meer werknemerstevredenheid. Zorgprofessionals die zich gewaardeerd en ondersteund voelen, zijn gelukkiger op het werk. Dit verhoogt de tevredenheid en het moreel, wat de algemene werksfeer ten goede komt.

8. Beter werkgeversimago: Zorgorganisaties die actief investeren in de gezondheid en het welzijn van hun werknemers trekken vaak beter gekwalificeerd en meer toegewijd personeel aan. Je imago als werkgever verbetert, waardoor je talentvolle en toegewijde professionals aantrekt.

9. Minder personeelsverloop: Wanneer medewerkers zich goed voelen, is er minder reden om elders te solliciteren. Dit resulteert in minder wervingskosten, minder verloop en verhoogt zo de stabiliteit binnen de teams.

10. Kostenbesparingen: Door het verminderen van ziekteverzuim en het verhogen van de productiviteit, kan het zelfzorgtraject aanzienlijke financiële besparingen opleveren.

11. Meer betrokkenheid. Medewerkers die zich gezien en ondersteund voelen, laten een hogere betrokkenheid bij en toewijding aan hun werk zien. Dat vertaalt zich naar de zorgkwaliteit en versterkt elk team.

12. Betere patiëntenzorg. Gelukkige, gezonde medewerkers zorgen beter voor hun patiënten. Investeren in je personeel betekent investeren in de kwaliteit van de zorg die in jouw organisatie geboden wordt.

13. Sterkere teams. Een team dat goed voor zichzelf zorgt, werkt beter samen. Dit verbetert de teamdynamiek en resulteert in een sterker, hechter team.

14. Betere zorgkwaliteit. Door te investeren in het welzijn van je medewerkers, investeert je indirect in de kwaliteit van zorg die je instelling of organisatie biedt

 

 

 

 

Investeer in welzijn op de werkvloer

  • Dit Lieve Lijf is je sleutel tot veerkrachtige en betrokken medewerkers
  • Dit Lieve lijf is een revolutionair online zelfzorgprogramma, speciaal ontworpen voor de zorg.
  • We begrijpen de unieke uitdagingen waar de zorg tegenwoordig mee te maken heeft: hoge werkdruk, meer en meer administratieve taken, meer agressie op de zaal, lastige gesprekken, meer verzuim, minder personeel, minder geld, meer moeilijke en zware gevallen.
  • Dit Lieve Lijf combineert gedegen kennis met praktische oefeningen, om jullie zorgprofessionals te helpen zichzelf op de eerste plaats te zetten, zodat zij in staat zijn om de best mogelijke zorg te verlenen én zichzelf daarbij niet uit het oog verliezen.
  • Dit Lieve Lijf bevordert de balans en het welzijn binnen elke zorgorganisatie. Je medewerkers krijgen een scala aan technieken om de fysiek, emotioneel en mentaal welzijn te ondersteunen. Én om een positieve en productieve werkomgeving te bevorderen.

Het is tijd om te investeren in het welzijn van onze zorgprofessionals. Je zorginstelling transformeert in een plek van groei en welzijn. Samen gaan we werken aan een gezondere, gelukkiger en productievere zorgcultuur. Oog voor zelfzorg brengt namelijk rust, balans, veerkracht en energie in ieder betrokken ZorgHart. Selfcare is Healthcare.

De kosten van het traject zijn minimaal in vergelijking met de aanzienlijke kostenbesparingen door:
– minder ziekteverzuim
– minder personeelsverloop
– en een verhoogde productiviteit

 

8 voordelen voor zorgmedewerkers:

1. Betere fysieke gezondheid: dit traject leert je zorgmedewerkers nadenken hoe ze beter voor hun fysieke gezondheid kunnen zorgen, en een gezonde leefstijl hanteren, zodat ze zich sterker, fitter en energieker voelen.

2. Meer mentale veerkracht: dit programma omvat belangrijke aspecten van mentaal welzijn, waaronder stressmanagement, positieve gemoedsrust en mentale veerkracht. Zo ontwikkelen ze een juiste mindset om de uitdagingen van hun vak adequaat aan te gaan. Zodat uitval door ziekte en burn-out minder wordt.

3. Meer werkplezier: je medewerkers leren hoe ze een betere balans kunnen vinden tussen werk en privé, zodat er meer plezier ontstaat op het werk en thuis. Er wordt weer op de gang gedanst, meer gelachen in de lift, de gesprekken in de personeelskamer gaan weer ergens over.

4. Meer tevredenheid: de betere balans tussen werk en privé leidt tot meer tevredenheid, zowel op het werk als daarbuiten. Er is minder onrust op de vloer, en minder gedoe in het team.

5 Groeien in het beroep: zelfzorgvaardigheden zijn onmisbaar als je voor mensen zorgt. Dit Lieve Lijf zal je medewerkers helpen om beter om te gaan met de onderlinge verschillen, met stress, en met de grote vraagdruk die het werk soms met zich meebrengt.

6. Groeien als persoon: het traject biedt ook mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling, zodat je medewerkers zich meer voldaan en gewaardeerd voelen in hun werk. Aandacht voor persoonlijke groei verhoogt ’t zelfvertrouwen en ’t zelfrespect.

7. Meer energie: door de gezonde gewoonten en technieken die in het traject worden aangeleerd, zullen je medewerkers meer energie ervaren in hun dagelijkse leven.

8. Arbeidstevredenheid: het vermogen om zelfzorg in de dagelijkse routine te integreren, kan leiden tot een hogere arbeidstevredenheid zodat je medewerkers meer voldoening uit het werk halen.

 

Zorg voor elkaar – dat is de toekomst van zorg. Neem vandaag nog contact op info@ditlievelijf.nl